Pere Aragonès

Vicepresident i titular del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya

Nascut a Pineda de Mar l'any 1982.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya i Màster en Història Econòmica per la Universitat de Barcelona. Va iniciar el programa de doctorat en Història Econòmica a la Universitat de Barcelona, amb la tesi doctoral actualment en elaboració. Ha ampliat formació en polítiques públiques per al desenvolupament econòmic en un curs executiu de la Harvard Kennedy School of Government.
 
Secretari d'Economia del Govern de la Generalitat des del gener de 2016, va ser diputat al Parlament de Catalunya del 2006 al 2016, on va exercir diverses responsabilitats, entre les quals portaveu adjunt del grup parlamentari i portaveu a la Comissió d'Economia. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Pineda de Mar del 2011 al 2018.
 
Militant d'ERC des del 2000, i de les Joventuts d'Esquerra Republicana des del 1998. Portaveu nacional de les JERC (2003-2007). Va ser membre de l'Executiva Nacional d'ERC del 2003 al 2010 i del 2015 fins a l'actualitat, com a Secretari de Política Econòmica i Coneixement i actualment com a adjunt a la Presidència per a les Relacions Institucionals.
 
Ha treballat en un despatx d'avocats especialitzat en assessorament a empreses i administracions públiques i ha col·laborat com a docent a la Universitat de Perpinyà.
 
Ha participat en diverses entitats socials i culturals, entre les quals el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda, entre d'altres. És membre d'Òmnium Cultural i Metges sense Fronteres.
 
Fuente: https://govern.cat